Difondre els principis metodològics que sustenten la millora de les competències científiques.
Proporcionar estratègies i recursos per treballar les competències científiques.
Sensibilitzar i motivar el professorat dins del seu equip de treball.
OBJECTIUS ESPECÍFICS:
Donar a conèixer recursos i idees en matèria de contaminació atmosfèrica per a utilitzar amb l'alumnat.
Dissenyar activitats didàctiques al voltant del tema de la contaminació atmosfèrica a escala global, regional o local per a oferir-les-hi a l'alumnat utilitzant eines on-line i de treball col·laboratiu.
Treballar seguint metodologies i dinàmiques de classe a distància que posteriorment poden aplicar-se amb l'alumnat.
Continguts
Desenvolupament i aplicació del pensament científic-tècnic per a interpretar la informació que es rep i per predir i prendre decisions.
Coneixement de la influència dels àmbits científic i tecnològic en la vida personal, la societat i el món natural.
Diferenciació i valoració del coneixement científic al costat d'altres formes de coneixement.
Utilització de valors i criteris ètics associats a la ciència i al desenvolupament tecnològic.
CONTINGUTS ESPECÍFICS:
Coneixement d'eines TIC que faciliten el procés d'aprenentatge a distància i la interacció entre alumnes.
Desenvolupament i aplicació del pensament cientificotècnic per a interpretar informació
Coneixement de la influència dels àmbits científic i tecnològic en la societat i la protecció del medi ambient.
Contaminació atmosfèrica i qualitat de l'aire. Problemes i possibles solucions.
Coneixement de fonts d'informació de contaminació atmosfèrica en temps real a escala global, regional i local. Potencial i limitacions.
Disseny i desenvolupament d'una activitat didàctica que fomente la indagació al voltant de problemes de contaminació atmosfèrica i el treball col·laboratiu de l'alumnat.
Dirigit A
Principalment a docents de secundària de l'àmbit científic i tecnològic.
Condicions
Atés que és un curs d'Administracions Públiques, podrà participar:
1.-El personal docent no universitari i el personal tècnic educatiu que preste els seus serveis en centres educatius no universitaris de titularitat de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.
2.-El personal docent i personal tècnic educatiu amb destinació en centres no universitaris de titularitat de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, des dels quals es presten serveis tècnics de suport educatiu als centres educatius referits.
3.-El personal docent i personal tècnic educatiu interí, que es trobe en alguna de les bosses destinades a cobrir llocs de treball en els centres ressenyats en els punts anteriors.
Per a la determinació final de les persones participants, se seguirà l'ordre de prelació establert en l'enumeració anterior.
Observacions
Curs a distàncial de 30 hores de durada. Es proposa aquest curs amb el principal objectiu d'oferir recursos i idees en matèria de contaminació atmosfèrica per a connectar amb l'alumnat en les especialitats d'educació secundària de Física, Química, Biologia, Geologia, Matemàtiques i Tecnologia. La formació permetrà al docent dissenyar activitats didàctiquesal voltant dell tema de la contaminació atmosfèrica a escala global, regional o local per a oferir-les-hi posteriorment al seu alumnat, utilitzar eines on-line de treball col·laboratiu i rebre feedack de la resta de companys docents participant en el curs per a testar i enriquir les activitats dissenyades.
Les sessions són en línia a través de Teams i l'assistència a les mateixes és obligatòria.
La confirmació del curs implica la seua realització i participació. El fet de no complir aquesta condició pot implicar la no admissió en pròximes edicions formatives.
A més, vos demanem que completeu una tasca inicial, la TASCA 0. Aquesta tasca és obligatòria i s'ha de realitzar durant la primera setmana de curs. En cas de no realitzar-la, es procedirà a donar-vos de baixa en el curs
Les presents accions formatives estan destinades al professorat no universitari amb destí en centres públics (i privats concertats, en el seu cas) de la Comunitat Valenciana.
Les activitats en què no es cobrisca, almenys, el 60% de les places oferides, podran ser anul·lades pel CEFIRE corresponent. Per a una informació més concreta sobre qualsevol acció formativa dirigir-se al coordinador corresponent.
INSCRIPCIÓ: A través d'esta pàgina web.
En cas de tindre preferència, d'acord amb les condicions específiques de cada activitat, cal indicar o justificar els criteris al·legats.
TERMINI D'INSCRIPCIÓ: Per a cada activitat, excepte per les que s’indique expressament, finalitza deu dies abans del començament de la mateixa.
ADMISSIÓ: Les peticions s'atendran en funció de les condicions específiques de participació de l'activitat corresponent i, en cas d'igualtat, per l'orde de registre d'entrada de les sol·licituds. Les llistes d'admesos es faran públiques en la pàgina web del Servici almenys 7 dies abans de l'inici de l'activitat.
CONFIRMACIÓ D'ASSISTÈNCIA: El professorat admés a una activitat ha de confirmar l'assistència a la mateixa. L'absència de confirmació facultarà al CEFIRE per a seleccionar a altres sol·licitants que es troben en llista d'espera. Els sol·licitants admesos que per qualsevol motiu, raonablement justificat, no puguen assistir a l'activitat, ho han de comunicar al CEFIRE abans del seu inici, perquè es puga seleccionar a altres de la llista d'espera. L'absència de comunicació i assistència facultarà al CEFIRE per a no adjudicar-los posteriors accions formatives que demanen.
CERTIFICACIÓ: Expedida pel CEFIRE concret. Condicions per a la seua obtenció: realització de les activitats proposades i assistència, almenys, al 85 % de les hores totals de l'activitat (Orde de 21 de desembre de 2010). L'assistència inferior al percentatge assenyalat exclou de l'expedició de qualsevol certificat.