Omet navegació

4.1. Però, què és un blog?

Per als no iniciats podem dir que un blog, weblog o bitàcola és la forma més ràpida i senzilla de publicar una pàgina web en Internet. No requereix de cap coneixement tècnic especial. Amb solament un ordinador connectat a algun dels múltiples proveïdors gratuïts de blogs disponibles en la xarxa podem tenir el nostre blog personal en qüestió d'uns pocs minuts.

No necessitem contractar cap servidor ni instal·lar cap aplicació. Els portals de blogs com a Blogger o WordPress ens cedeixen un espai i una adreça personal amb solament triar un nom d'usuari i especificar la nostra adreça de correu electrònic.

Una vegada completat el procés d'alta tindrem ja en marxa el disseny bàsic del nostre blog amb els seus menús i el seu sistema de navegació preconfigurats. Accedint al panell d'administració amb la contrasenya triada podrem començar a dotar-ho de contingut afegint articles, enllaç i altres blocs d'informació a les diferents zones de la plantilla. Els blogs han posat la publicació de continguts a l'abast de molta gent i el seu nombre creix de forma exponencial.

I és que un blog pot servir a finalitats molt diferents. La facilitat amb la qual es manegen i les possibilitats d'interacció que ofereixen els fan molt aptes per al seu ús educatiu per part de professors i alumnes a nivell individual o col·lectiu. De fet a través d’aquestes eines s'estan duent a terme experiències educatives molt interessants en col·legis i instituts de tot el món.