Omet navegació

2.2. Sistemes més flexibles i col·laboratius

Els CMS permeten, a més, la participació de diversos autors en el desenvolupament i manteniment del sistema gràcies a la possibilitat d'assignar diferents nivells d'ús i administració a diferents usuaris. Amb açò es pot fer una gestió col·laborativa alhora que controlada del lloc web i aconseguir un millor repartiment de funcions i responsabilitats que estimule la participació. Per exemple, una alumna o qualsevol un altre membre de la comunitat educativa prèviament autoritzat podria enviar contingut al sistema que solament seria visible al públic després de ser revisat per una persona administradora.

Gestors de Contingut

En definitiva, els CMS ens possibiliten convertir una web estàtica tradicional en un complet portal amb diferents funcionalitats i característiques dinàmiques i interactives que facen del nostre lloc una cosa més completa que una pàgina web informativa, alhora que ens faciliten l'edició i actualització del seu contingut.

La publicació de continguts i la seua actualització es realitza mitjançant un navegador web des de qualsevol ordinador connectat a Internet. Les persones que administren accedeixen amb la seua clau a un panell d'administració des del qual realitzen totes les operacions, incloses les relacionades amb la instal·lació de nous components i mòduls en el sistema.

Finalment, els CMS són sistemes flexibles i amb una estructura modular a la qual es poden anar incorporant progressivament noves extensions (mòduls, components, etc) que van afegint noves funcionalitats. Exemples de CMS són: Joomla, Drupal, Spip, Xoops, etc. I tenen darrere una àmplia comunitat d'usuaris que, inspirats en la filosofia del programari lliure, treballen col·laborativament per a millorar cada dia les aplicacions i desenvolupar nous components i extensions que podem afegir a la nostra instal·lació per a incorporar funcionalitats extra.